Івано-Франківський молодіжний центр “Рух” відкрито!

27 серпня відбулося урочисте відкриття комунальної установи “Івано-Франківський молодіжний центр “Рух”, яка була створена рішенням міської ради №94-36 від 15.06.2023 р.

Контактні дані молодіжного центру: м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 128, e-mail ifyc.rukh@gmail.com, сторінки у соціальних мережах:

 https://instagram.com/ifyc_rukh
https://t.me/ifyc_rukh

https://www.facebook.com/Ifyc.ruk

Директор –  Хом’як Іван Васильович

З травня 2022 року над проєктом створення центру активно працювала команда: Віталій Матешко, Мар’яна Циганин, Вікторія Вовк, Андрій Шпак та Мар’яна Сурмей. Систематично допомагали: ГО “Івано-Франківський молодіжний центр “Простір ініціатив”, волонтери Департаменту молодіжної політики та спорту, члени Молодіжної ради при виконавчому комітеті ІФ МР, члени міської ради учнівського самоврядування, колеги з інших міст та всі, хто повірив в ідею.

Приміщення надала міська влада, ремонт на суму 2 мільйони 100 тис. грн. зробили за підтримки дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

З першого дня центр взяв вектор на залучення молоді до волонтерства, тому за підтримки БО “БФ “ДОБРО-ДІЇ” – ВЦ “Маскувальні Феї” на відкритті всі мали змогу плести маскувальну сітку.

Також було підписано Декларацію “Івано-Франківська громада – молодіжна громада” народною депутаткою України Оксаною Савчук, міським головою Івано-Франківська Русланом Марцінківим, заступником міського голови Олександром Левицьким, директором Департаменту молодіжної політики та спорту ІФ МР Віталієм Матешком, заступником директора Департаменту молодіжної політики та спорту ІФ МР – начальником відділу молодіжної політики Мар’яною Циганин, головою молодіжної ради при виконавчому комітеті ІФ МР Владиславом Сохою.

Текст ДЕКЛАРАЦІЇ

Івано-Франківська міська територіальна громада – це спільнота, яка визнає потреби молодих людей, дозволяє їм вільно виражатися, надає належну допомогу і підтримку для реалізації їх творчих, соціальних, благодійних, волонтерських, навчальних та інших ідей і проєктів.

Івано-Франківська міська територіальна громада – це громада, у якій влада створює молодіжні центри і простори, залучаючи молодь до їх облаштування та діяльності; створює умови для навчання, стажування і першого професійного досвіду активної молоді.

В Івано-Франківській міській територіальній громаді основними принципами є: визнання прав людини найвищою соціальною цінністю, активна участь молоді у прийнятті управлінських рішень, навчання та самореалізація кожного жителя громади заради її зростання та процвітання.

Пріоритетом керівництва громади є: виявлення та реагування на актуальні потреби молоді через налагодження сучасних каналів комунікації, систематичні дослідження, консультації та громадські обговорення, створення нових можливостей та відкритість до пропозицій молодих людей; створення комфортних і безпечних умов, щоб бути кращим місцем для життя поколінь молоді, які прийдуть після нас.

Підписано 27.08.2023 р. на відкритті КУ «Івано-Франківський молодіжний центр «Рух».

На відкритті були присутні активна молодь, депутати міської ради, представники БО “БФ “Спів Дія”, ГО “YouthUp” та інших вже дружніх громадських організацій, колеги і друзі з інших міст України.

Чому ж саме така назва “Рух”?

З 15 квітня до 15 травня тривало опитування молоді щодо варіантів назви, напрямків та тематик діяльності молодіжного центру. Саме молодь вплинула на прийняття рішень, зокрема і щодо назви центру.