Екскурсійні поїздки в угорське місто Дебрецен

Департаментом молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради впродовж січня-лютого 2023 року організовано 4 екскурсійні поїздки в угорське місто Дебрецен, у яких взяли участь 187 дітей пільгових категорій,  серед яких: діти загиблих захисників України; діти військовослужбовців з числа поранених; діти учасників бойових дій, осіб з інвалідністю ІІ групи; діти військовослужбовців з числа внутрішньо переміщених осіб; діти учасників бойових дій з багатодітних сімей; діти учасників бойових дій; діти військовослужбовців, які безпосередньо беруть участь у бойових діях та не мають посвідчення учасника бойових дій.

Екскурсійні поїздки організовувались у рамках тристоронньої угоди мерів міст Івано-Франківська, Берегово Закарпатської області та угорського міста Дебрецен.

У цей нелегкий для нашої країни і для нашого міста час особливо важлива підтримка захисників України та їх сімей.

Діти пільгових категорій віком від 10 до 16 років провели 7 незабутніх днів в Угорщині.

Однотижневе перебування дітей у гостинному місті Дебрецен дало їм відчуття  безпеки, турботи та уваги, а цікаві екскурсії і дозвілля допомогли забути про війну, створити дружню атмосферу та отримати позитивні емоції.

Екскурсії в зоопарк, розваги в аквапарку, відвідування музеїв та науково-розважальних центрів, творчі майстер-класи, оригінальні прогулянки, смачні страви, а також злагоджена робота дружньої команди організаторів та волонтерів зробили перебування дітей в Угорщині цікавим та комфортним.    

Поїздки були не лише цікавими, але й надзвичайно пізнавальними, так як  діти познайомились з визначними місцями та культурними традиціями міста Дебрецен – міста з давньою історією, красивою архітектурою та чудовими краєвидами.

Дякуємо міському голові Руслану Марцінківу, заступнику міського голови Левицькому Олександру за докладені зусилля для того, щоб ці поїздки відбулися.

Дякуємо Департаменту соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради, Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради, Управлінням міжнародних відносин, транспорту і зв’язку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради за співпрацю та допомогу в організації екскурсійних поїздок.