В Івано-Франківську відбувся тренінг “Молодіжний працівник”

З 5 по 7 листопада за підтримки UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, Міністерства молоді та спорту України та Державного інституту сімейної та молодіжної політики у співпраці Департаментом молодіжної політики та спорту, тривав базовий навчальний тренінг Програми «Молодіжний працівник», де фахівців, які працюють з молоддю, виділяють в окрему професійну групу.

В Івано-Франківську Програма впроваджується вже 5 років і базується на принципах неформальної освіти, що робить її доступною для широкого кола представників суміжних галузей. Участь у Програмі є безкоштовною, як для учасника, так і для організації, яку він представляє.

Цьогоріч з співорганізаторами тренінгу, громадськими організаціями – «Консалтингові технології» та «Краєзнавчо-туристичний спортивний Центр «Аркан Стихій» навчання пройшли 15 учасників, серед яких представники інститутів громадянського суспільства, органів місцевого самоврядування, учнівського самоврядування та закладів вищої освіти.


Базовий тренінг є першим навчальним рівнем і складався з трьох модулів:

– молодіжна політика і молодіжна робота;

– громада і молодіжна робота в громаді;

– компетенції молодіжного працівника, де учасники дізналися, що таке молодіжна політика, який зміст молодіжної роботи, чому важливо робити акцент на участі і залученості молоді, що означає бути молодіжним працівником в громаді, та як розвинути власні компетенції в молодіжній роботі.