В Івано-Франківську відбувся міжвідомчий воркшоп “Протидія торгівлі жінками та дівчатами”

18 жовтня 2021 року з нагоди відзначення Європейського Дня протидії торгівлі людьми в Івано-Франківську відбувся Міжвідомчий воркшоп на тему: «Протидія торгівлі жінками та дівчатами».

Участь у заході взяло близько 50 осіб, які є представниками підрозділів з числа суб’єктів взаємодії, що здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, зокрема соціальних служб, закладів охорони здоров’я, освіти, центрів зайнятості та міграційних служб, правоохоронних органів, юстиції, центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, судової системи, прокуратури та громадських організацій.

Під час заходу обговорено масштаби торгівлі людьми, взаємодію суб’єктів, проаналізовано міфи та стереотипи, виокремлено сучасні форми торгівлі людьми, розглянуто труднощі ідентифікації постраждалих осіб, а саме жінок та дівчат, як одних з основних у групах ризику. Водночас акцентовано увагу на ролі інститутів громадянського суспільства у виявленні осіб, які постраждали від торгівлі.

В рамках проведення міжвідомчого воркшопу відбулася виставка-інсталяція із предметів, які мали місце в ході експлуатації та змушуванні до примусової праці.

Захід відбувався за фінансової підтримки Канадського фонду місцевих ініціатив (Canada fund for Local Initiatives) в рамках реалізації Департаментом молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради проєкту «Інформаційна кампанія «Протидія торгівлі жінками та дівчатами» (Informational campaign «Combating trafficking in women and girls»).

Департамент молодіжної політики та спорту висловлює вдячність усім хто був залучений до підготовки та реалізації заходу, зокрема “Карітас Івано-Франківськ”, “Родина Кольпінга на Прикарпатті”, Університет Короля Данила та усім іншим без кого б ця подія була неможливою.