В Івано-Франківську відбувся “Форум молодіжних рад Прикарпаття”

2 жовтня відбувся “Форум молодіжних рад Прикарпаття”. Захід, який зібрав більше 100 учасників – представників молодіжних рад та активної молоді області.

Говорили про роль молоді у політичному житті, особливості молодіжної політики в умовах децентралізації, як створити ефективну команду, можливості для молоді від міжнародних проєктів та програм, обмінювались досвідом та вчились. Головною подією Форуму було підписання Меморандуму про створення Спільноти молодіжних рад Прикарпаття при Івано-Франківське регіональне відділення Асоціації міст України.

Серед запрошених спікерів, були голова ГО “Молода Просвіта Прикарпаття” Бардяк Євгенія, засновник ГО “Інститут неформальної освіти” Василь Чорнописький та засновниця всеукраїнського молодіжного журналу «Repost молодіжне видання» Мар’яна Циганин.

Також поділилися досвідом роботи з молодіжними радами Демчук Сергій начальник відділу молодіжної політики та директор Департаменту молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради. З вітальним словом виступила голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Світлана Онищук.

«Прикметно, що в умовах проведення реформи децентралізації активна молодь, якій небайдужа доля рідної держави, прагне долучатися до процесу державного управління та ініціювати необхідні для розвитку країни зміни. Молоді освічені люди завжди були і залишаються тією рушійною силою, яка показує вектор розвитку держави, відстоює права та свободи, творить майбутнє. Переконана, що саме освічена та креативна молодь здатна змінити наше Прикарпаття на краще», – підкреслила Світлана Онищук.

А також як повідомляють організатори – « В недалекому майбутньому в усіх громадах області будуть створені молодіжні ради, а Форум стане початком великої співпраці молодіжних рад Прикарпаття».