Відбулось третє засідання Наглядової ради проєкту Ради Європи “Молодь за демократію в Україні”

22 вересня 2021 року у Всеукраїнському молодіжному центрі відбулось третє засідання Наглядової ради проєкту Ради Європи «Молодь за демократію в Україні» у гібридному форматі.

Засідання відкрив Стен Ньорлов, голова Офісу Ради Європи в Україні, Представник Генерального секретаря Ради Європи з питань координації програм співробітництва Ради Європи. З вітальними промовами виступили Андрій Чесноков, заступник Міністра молоді та спорту України з питань євроінтеграції, Марина Попатенко, заступниця Міністра молоді та спорту України, Антьє Ротемунд, директорка Департаменту молоді Ради Європи, Сергій Базаря, координатор, країни групи Східного Партнерства ЄС, Офіс Генерального Директорату програм Ради Європи.

Андрій Чесноков підкреслив позитивні напрацювання та вплив проєкту «Молодь за демократію в Україні» на розвиток молодіжної політики та молодіжної роботи на всіх рівнях та висловив сподівання на продовження вже розпочатих спільних проєктів для розвитку ефективної молодіжної політики в Україні з урахуванням стандартів Ради Європи.

У своєму виступі Марина Попатенко зауважила, що проєкт «Молодь за демократію в Україні» відповідає пріоритетам державної молодіжної політики і що його результати є важливими зокрема для вдосконалення механізмів реалізації молодіжної політки на національному, регіональному та місцевому рівні.

«Завдяки тісній взаємодії з командою проєкту нам вдалося зосередити увагу не лише на тому, щоб покращити навички та компетенції учасників, а й допомогти нам як Міністерству розвивати ефективну молодіжну політику – почути зворотний зв’язок від учасників та побудувати програму навчань таким чином, щоб мати висновки та рекомендації для подальшої роботи Міністерства», – підкреслила заступниця Міністра молоді та спорту України у своєму виступі.

Антьє Ротемунд, директорка Департаменту молоді Ради Європи, підкреслила, що Рада Європи є унікальним джерелом європейський стандартів для молодіжної політики України та унікальність проєкту «Молодь за демократію в Україні» в історії багаторічної білатеральної співпраці.

Під час засідання учасники та учасниці приділили увагу аналізу та обговоренню необхідності продовження проєкту як фази другої, яка є логічною і важливою в умовах прийняття нового Закону України «Про основні засади молодіжної політики». Зокрема, Міністерство потребує експертної підтримки для впровадження реформи у сфері молодіжної політики, посилення участі молоді та забезпечення якісної молодіжної роботи відповідно до підходів та цінностей Ради Європи.

Члени Наглядової ради надали конструктивний зворотний зв’язок щодо реалізації проєкту та підкреслили необхідність продовження проєкту у 2022-2023 роках.

Довідково:

Проєкт «Молодь за демократію в Україні» впроваджується в межах Плану дій Ради Європи для України на 2018-2022 рр. з метою сприяння посиленню участі молоді й громадської активності як в селах, так і в містах України (зокрема молодих людей з інвалідністю, молоді з числа меншин, а також молодих мігрантів, біженців і внутрішньо переміщених осіб), шляхом розвитку спроможності зацікавлених сторін молодіжної політики та підвищення якості молодіжної політики й роботи з молоддю згідно зі стандартами Ради Європи. Проєкт ґрунтується на попередньому досвіді та продуктивній двосторонній співпраці молодіжного сектору Ради Європи та Міністерства молоді та спорту України у межах білатеральної співпраці.

One Comment on “Відбулось третє засідання Наглядової ради проєкту Ради Європи “Молодь за демократію в Україні””

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *